Ons verhaal

Markteffect is een full-service marktonderzoeksbureau, gespecialiseerd in meer dan zeven verschillende onderzoeksgebieden. Ons onderzoeksteam bestaat uit ruim 75 Research Experts en daarnaast beschikken we over een eigen veldwerkteam, dat bestaat uit ruim 80 medewerkers met verschillende nationaliteiten. Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Eindhoven. Samen met DirectResearch, gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam, maken we onderdeel uit van de ME Research Group.

Lees hieronder meer over ons verhaal.

De ME Research Group

We behoren tot de vijf grootste onderzoeksbureaus van Nederland! Daar zijn we erg trots op, maar we houden graag vast aan onszelf en onze nuchterheid. Daarom benaderen we onze klanten graag als goede vrienden. Zo zijn oprichters Edgar de Beule en Hesam Fahimi ook begonnen: “Als een opdrachtgever op bezoek komt, is het fijn om te zien dat iedereen even groet of een praatje maakt. Uit interesse, net zoals je zou doen als er thuis vrienden over de vloer komen.”


Markteffect
 is samen met DirectResearch onderdeel van de ME Research Group. De ME Research Group bestaat uit twee marktonderzoeksbureaus die uit hetzelfde hout gesneden zijn, hetzelfde DNA hebben en ook hetzelfde doel nastreven: inhoudelijk het allerbeste product leveren. Het mooie van twee bureaus binnen één groep is dat ieder haar eigen specialiteiten heeft.

Voor ons is ieder onderzoek uniek. Daarom leven we ons telkens weer volledig in elke onderzoeksvraag in. In het onderzoeksproces staat het doel van onze opdrachtgevers altijd centraal. Zo helpen we snel en gericht met het zetten van de volgende stap.

Oplossingsgericht

Ondernemend

Innovatief

Expert

Servicegericht

DirectResearch

DirectResearch is een full-service onderzoekshuis gevestigd aan de Herengracht te Amsterdam. Hier komt meer dan 50 jaar kennis en ervaring bij elkaar. Bij DirectResearch hebben we passie voor zowel het vak als voor de omgeving om ons heen en ontzorgen we organisaties met het verzamelen van de juiste inzichten.

Volgens ons zijn nieuwe inzichten altijd dichtbij en helpen we organisaties bij het maken van slimmere beslissingen. Met onze ruime onderzoekservaring en met specialistische teams hebben we altijd een passende oplossing. Ieder onderzoek is maatwerk en verdient de juiste aandacht om de juiste inzichten te kunnen achterhalen.

Kom ons team versterken!

Flexibel en snel

Klantgericht en deskundig

Transparant en innovatief

Wat houdt ons werk in?

Bij Markteffect en DirectResearch voeren we onderzoek uit voor een enorm breed scala aan klanten. Van Jumbo tot de Efteling en van de KNVB tot MyJewellery. Of het gaat om merk en campagne (naamsbekendheid-, positionering- en campagne onderzoek), om productontwikkeling en -innovatie (doelgroep bepaling, usage & attitude onderzoek, behoefte onderzoek en concept testing) of om klanten en medewerkers (tevredenheids- en betrokkenheidsonderzoek), binnen de groep hebben we altijd een antwoord op de vraag van onze klanten.

“Wat moet een marketeer morgen anders doen om zijn campagne beter te laten renderen?” of “welke investering adviseer jij aan die ondernemer om écht strategisch voordeel te pakken ten aanzien van de belangrijkste concurrentie in de markt?”, dat zijn vragen waar we de klant met marktonderzoek antwoord op kunnen geven. Wij vinden het belangrijk er zorg voor te dragen dat de klant beslissingen kan nemen op basis van de beste en meest relevante inzichten.

Onze missie is organisaties nog succesvoller te maken met strategisch advies gebaseerd op marktonderzoek. Wij zijn een oplossingsgerichte en ondernemende partner voor onze opdrachtgevers.
- Edgar de Beule, algemeen directeur en mede-oprichter ME Research Group

Bekijk onze vacatures

Onze mensen staan voorop!

Bij Markteffect en DirectResearch bestaan de organisaties uit een Sales-, Onderzoeks-, Data-, Marketing- en Office, HR & Finance afdeling. Een onderzoeksproces gaat gedurende haar verschillende fasen vaak langs al deze afdelingen. Een goede samenwerking binnen, maar ook tussen de afdelingen is dan ook van groot belang.

Daarom vinden we het belangrijk om te investeren in elkaar en worden er vaak leuke en gezellige uitjes en activiteiten georganiseerd.

Bekijk hier onze afdelingen

Wij werken voor