Data

Ons Data Team is dagelijks bezig met het op de juiste manier verzamelen van data voor de onderzoeken van onze opdrachtgevers. We maken onderscheid tussen Online- en Offline Dataverzameling. Dit doen zij onder de naam Response2Data. Response2Data is als dataverzamelaar onderdeel van de ME Research Group. 

In het Data Team hebben we ook PowerBI- en Data Specialisten. Lees hieronder meer over wat werken bij deze afdeling inhoudt.

Wat doet de Data afdeling?

Het Data Team voert diverse werkzaamheden uit, maar is hoofdzakelijk bezig met het verzamelen van de data voor alle onderzoeken van Markteffect en DirectResearch. Dataverzameling Online en Dataverzameling Offline zijn twee verschillende takken van sport. Bij online onderzoeken worden de juiste respondenten geworden via online panels en bij offline onderzoeken gebeurt het werven van respondenten vaak op locatie of via ons eigen callcenter.

Afhankelijk van de klant, het type onderzoek en de doelgroep bepalen de Projectmanagers Dataverzameling samen met de Client Consultants en Research Experts via welke methode we de meeste en beste respondenten kunnen werven. Hierin heeft het Data Team een adviserende rol als het gaat om de haalbaarheid van het bereiken van de beoogde doelgroep.

Naast het verzamelen van data is het team ook continu bezig met innovatie. Onze Data Specialisten zorgen bjivoorbeeld voor continue ontwikkeling van onze online vragenlijsten om deze zo effectief en efficiënt mogelijk in te kunnen zetten. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van de respons en data blijven garanderen voor onze opdrachtgevers.

Onze PowerBI Specialisten maken het mogelijk om de onderzoeksresultaten voor de opdrachtgever in een overzichtelijke online dashboard te gieten. Hiermee geven we de klant de mogelijkheid om zelf op ieder gewenst moment de resultaten in te zien en de gewenste kruisingen te maken. 

Door de diverse taken van het team zijn we bij alle andere afdelingen betrokken en is geen dag hetzelfde!

Wat zeggen onze medewerkers

Markteffect is een organisatie waar je je echt kunt ontwikkelen. Zie je kansen, dan is het aan jou zelf om daar het initiatief in te nemen en er je eigen project van te maken. Zodra er toegevoegde waarde is voor Markteffect mag je daarin ook out of the box (mee)denken.

Susan Willems, Manager Dataverzameling
Susan Willems, Manager Dataverzameling

Vanaf de eerste dag zorgt Markteffect ervoor dat je écht onderdeel bent van het team. Zo krijg je veel verantwoordelijkheid en worden er veel sportieve en gezellige uitstapjes georganiseerd die bijdragen aan een fijne werksfeer.

Joris Schoenmakers, Projectmanager Dataverzameling
Joris Schoenmakers, Projectmanager Dataverzameling

Wij werken o.a. voor

Solliciteren?

Zie jij jezelf ook als duizendpoot in een jong en gedreven team werken? Kijk dan snel of we een vacature voor je hebben of neem contact op met onze HR-afdeling.

Bekijk hier onze vacatures voor de Data afdeling