Sales

Het onderzoeksproces start vrijwel altijd bij onze Client Consultants, ofwel het Sales Team. Hier ontstaat het eerste contact met een huidige klant, een prospect of een nieuwe aanvraag. De Consultants gaan in gesprek, zorgen ervoor dat de behoefte van de opdrachtgever in kaart wordt gebracht en brengen een voorstel uit zodat hij of zij hierin wordt voorzien.

Lees hieronder meer over wat werken bij deze afdeling inhoudt.

Wat doet de Sales afdeling?

De manier waarop onze (potentiële) opdrachtgevers met ons in aanraking komen, is uiteenlopend. Maar wanneer er daadwerkelijk contact met ons wordt gezocht, zijn het de Clients Consultants waarmee als eerst kennis wordt gemaakt. De Consultants helpen het vraagstuk van de opdrachtgever in kaart te brengen door samen te kijken naar de wensen en behoeften. Hiervoor zorgen we eerst dat we de opdrachtgever en haar dienstverlening en/of producten (nog) beter leren kennen. Dit zorgt ervoor dat de vraag achter de vraag nog beter inzichtelijk gemaakt kan worden en daarmee de zoektocht naar de juiste oplossing ingezet kan worden.

In samenspraak met de Research Experts adviseren de Consultants welke onderzoeksmethode het beste aansluit op de wensen en behoefte van de opdrachtgever. Als Client Consultant ben je verantwoordelijk dit door te vertalen naar een kwaltitatief goed en persoonlijk onderzoeksvoorstel. Hierin proberen we altijd verassend en inspirerend te zijn richting de klant. 

Als Client Consultant bij Markteffect of DirectResearch heb je niet alleen rondom het onderzoeksproces contact met de klant. Er wordt namelijk veel tijd en energie gestoken in de relatie met een (potentiële) klant. Persoonlijk contact en een goede Customer Lifecycle vinden we van groot belang. Als Consultant ben je letterlijk een adviseur die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld de marketingafdeling van jouw opdrachtgevers succesvoller kan zijn na het onderzoek. Je bent een externe sparringpartner en je helpt en adviseert bij het maken van strategische keuzes op basis van de door jou opgezette onderzoeken. Daarnaast hou je in de Customer Lifecycle ook op informele wijze contact met jouw opdrachtgevers door ze bijvoorbeeld uit te nodigen voor ons wielerevent, een wedstrijd van PSV of de Formule 1 in Zandvoort.

Wat zeggen onze medewerkers

Werken voor DirectResearch is een feestje. Een dynamische omgeving waar groei, ontwikkeling en plezier centraal staan en ons team iedere dag weer met een grote diversiteit aan mooie opdrachtgevers mag samenwerken. Dat is waar ik veel energie van krijg.

Jeannetta Berghahn, Client Director
Jeannetta Berghahn, Client Director

Werken bij Markteffect wekt iedere dag mijn nieuwsgierigheid omdat onze onderzoeken voor een breed scala aan opdrachtgevers de basis zijn voor strategische keuzes. Je krijgt op veel plekken een kijkje in de keuken! 

Bas de Vries, Client Consultant
Bas de Vries, Client Consultant

Wij werken o.a. voor

Solliciteren?

Wil jij ook in overleg met de opdrachtgever een plan maken om inzichten te verkrijgen die nodig zijn om juiste beslissingen te nemen? Waaronder beslissingen in het kader van verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf en de mensen die er werken? Kijk dan snel of we een vacature voor je hebben of neem contact op met onze HR-afdeling.

Bekijk hier onze vacatures voor de Sales afdeling