Onderzoek

Het Onderzoeksteam is het kloppend hart van onze organisatie. Zij zorgen voor antwoorden op de vragen die onze opdrachtgevers hebben en daarmee inzichten waarop de opdrachtgever haar strategische keuzes kan baseren. Bij Markteffect en DirectResearch onderzoeken we vrijwel alles, dat betekent dat er een groot aanbod aan onderzoekstypen en -methoden is om als Research Expert mee aan de slag te gaan.

Lees hieronder meer over wat werken bij deze afdeling inhoudt.

Wat doet de Onderzoeksafdeling?

Als Research Expert sta je continu in contact met de Client Consultants van ons Sales Team, maar ook met de contactpersonen van de opdrachtgever. Je bent van A tot Z betrokken bij de uitvoering van verschillende onderzoekstrajecten. Als Research Expert zorg je er dan ook voor dat al jouw opdrachten succesvol gemanaged worden.

We maken onderscheid tussen kwalitatief- en kwantitatief onderzoek. Onze kwalitatieve Research Experts zijn voornamelijk bezig met het afnemen van diepte interviews, groepsdiscussies of online communities. Hiermee kunnen we onze opdrachtgevers voorzien van achterliggende argumenten en gedachtegangen van een hun doelgroep. Kwantitatief onderzoek is gebaseerd op harde cijfers en percentages en biedt daarmee juist representatieve antwoorden en feitelijke onderbouwingen. Als kwantitatief Research Expert wordt data voornamelijk verkregen door middel van online vragenlijsten. 

Iedere Research Expert beschikt over zijn of haar eigen talenten, sterktes, expertises én interesses. Bij Markteffect en DirectResearch proberen we die zoveel mogelijk in te zetten en te benutten. Dit, zodat het werken niet alleen energie kost, maar ook oplevert en iedereen altijd voor het hoogst haalbare voor onze opdrachtgevers wil gaan. Bij ons zijn onder andere een brand tracker, campagne-effectmeting, imago-onderzoek, naamsbekendheidonderzoek en positioneringsonderzoek veelvoorkomende onderzoekstypen.

Een onderzoekstraject begint vaak door samen met de Consultant het vraagstuk en de doelgroep van de opdrachtgever in kaart te brengen. Na overleg met de Consultant en de opdrachtgever wordt de juiste onderzoeksmethode voor beantwoording van de onderzoeksvraag bepaald, waarne de Research Expert aan de slag kan met de uitvoering van het onderzoek. Zodra de respons binnen is en de data is verzameld, wordt het tijd om aan de slag te gaan met het eindproduct: de rapportage.

De rapportages die door onze Research Experts worden opgeleverd, geven de opdrachtgever input om aan de slag te gaan met het verbeteren van hun (marketing)strategie. Het geeft een antwoord op de vraag of vervuld de behoefte die ze vooraf hadden. Het onderzoeksrapport en jouw advies zijn letterlijk essentiële input voor hun succes.

Wat zeggen onze medewerkers

Werken op de onderzoeksafdeling van Markteffect betekent werken in een jong, gedreven en enthousiast team. Iedereen wordt in zijn of haar kracht gezet en er passeren iedere dag heel veel leuke opdrachtgevers de revue. Je collega’s staan altijd voor je klaar en er wordt vanuit Markteffect veel gedaan om ook gezelligheid gezelligheid buiten werktijd te creëren.

Karen Blommers, Team Lead & Onderzoeksspecialist
Karen Blommers, Team Lead & Onderzoeksspecialist

Het leuke aan werken bij DirectResearch is de afwisseling in onderzoeken die je doet en opdrachtgevers waar je voor werkt. Als medewerker krijg je de ruimte om je te ontwikkelen op gebieden waar jij goed in bent of waar je je in wilt ontwikkelen. En dat allemaal in een informele werksfeer waarin ook veel sociale activiteiten worden georganiseerd.

Thijs Meekes, Onderzoeksspecialist
Thijs Meekes, Onderzoeksspecialist

Wij werken o.a. voor

Solliciteren?

Lijkt het jou leuk om in een jong en enthousiast team op zoek te gaan naar de juiste resultaten die de opdrachtgever gebruikt om strategische keuzes te onderbouwen? Kijk dan snel of we een vacature voor je hebben of neem contact op met onze HR-afdeling.

Bekijk hier onze vacatures voor de Onderzoek afdeling